Sposób przygotowania

W misce zmieszałam wszystkie mąki i otręby. Podzielałam na pół. Do połowy dodałam zakwas, zmieszałam i odstawiłam na parę godzin. Po tym czasie, dodałam resztę mąk, piwo, oliwę, syrop z buraka cukrowego, rozgniecione widelcem banany i rodzynki. Dobrze wymieszałam. Formę keksową 23 cm, wysmarowałam oliwą i wlałam ciasto. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 50 stopni w celu wyrośnięcia. Gdy podwoiło objętość zwiększyłam temperaturę do 175 stopni i piekłam około 40 min. (Dobrze smakuje z masłem)



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    ciekawy chlebek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    elaa

    extra z tym piwem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    taki swojski jest najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny chlebek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię domowy chlebuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rewelacyjny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale musi być pyszniutki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Też tak myślę, że do takiego chleba już nic więcej nie potrzeba tylko trochę masła.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    musi być świetny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    U Ciebie mozna znależć cały wachlarz różnorodnego pieczywa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    piękny chlebek!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    świetny chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobry jest robiłam podobny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    musi być pyyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !