Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2
mąka 1 szklanka
mleko 1 Szklanka
jaja 1
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: faworki z kurczaka

Filety pokroić w paski o szerokości ok. 3 cm i długości co najmniej 10cm. Doprawić je do smaku korzystając z gotowej przyprawy. Każdy jeden kawałek mięsa naciąć po środku i wywinąć jak faworki. Z mąki, jajka, mleka wyrobić ciasto. Następnie maczać w nim kurczaka i smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.09.2010 11:09
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak