Sposób przygotowania

Z mleka odlewamy pół szklanki, podgrzewamy i zaparzamy w nim herbatę (min. 10 minut). Masło roztapiamy, wsypujemy kaszę mannę i cukier waniliowy i prażymy na małym ogniu przez ok 2-3 minuty. Wlewamy mleko (to z zaparzoną herbatą - ja zostawiłam jeszcze na pewien czas torebkę z herbaty, i pozostałą część). Zagotowujemy mieszając. Kiedy mleko zacznie się gotować mieszamy trzepaczką, żeby nie zrobiły się grudki. Gotujemy ok 5 minut, aż kasza zgęstnieje. Na spód miseczki wsypujemy pokruszone herbatniki (z podanych składników wyszły mi 2 porcje, więc po 2 herbatniki na porcję). Na herbatniki wlewamy gęsty grysik i przyozdabiamy sokiem malinowym.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !