Sposób przygotowania

Por pokroić w krążki. Brokuł podzielić na różyczki. Bulion zagotować (ja robiłam z kostki, więc nie musiałam przyprawiać, jeśli korzystacie z domowego - jak być powinno to trzeba go doprawić lekko sola i pieprzem). Wrzucić warzywa i gotować do miękkości. W międzyczasie można pokroić chleb w kostkę i zrobić grzanki na patelni.

Gdy warzywa będą miękkie przekładamy je do blendera i miksujemy na "papkę" (ja nie mam ręcznego, ale równie dobrze można zupkę potraktować ręcznym blenderem). Mieszamy warzywa z wywarem i zagotowujemy. Jeśli ktoś lubi to można dodać śmietany, albo zupę już na talerzach ozdobić keksem ze śmietany.

Na zdjęciach nie zdążyłam dodać grzanek :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dabrowianka

    smaczna :) ja robię podobną, tylko serwuję z jajkiem na twardo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !