Sposób przygotowania

W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie wymieszać. Uważać, aby calości nie przypalić. Po rozpuszczeniu, odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić mikserem lub trzepaczką, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do powstałej masy dodać przesyudzoną czekoladę oraz pokruszone orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszać. Blache do pieczenia (najlepiej o wymiarach 21x26cm) wyłozyć pergaminem do pieczenia lub wysmarować masłem. Ciasto wlać na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni Celsjusza. Piec ok. 20-25 min. Po tym czasie ciasto wyjać i odstawić do ostygnięcia. Ciasto można podawać opruszone cukrem pudrem

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    musi być pyszne:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super!
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    czy laskowe też się nadają? bo mam akurat spore ilości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Plociu chyba będą dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno bardzo dobre!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    czekolade to ja lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    muszę wypróbować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre ciasto
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dobre ciasto bo słodkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Czekoladowe ciasteczka - jak dla mnie super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    piekne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !