Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak na kościach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchew 2 szt
ziemniaki 3-4 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
kości schabowe 0,5 kg
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
ziele angielskie 5 ziarenek
kminek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak na kościach

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemy dwa razy, zalewamy wodą, dodajemy umyte kości, zagotowujemy. Dodajemy przyprawy i obrane i pokrojone w kostke warzywa oprócz cebuli. Wszystko gotujemy około 40 minut.
Krok 1 - kapuśniak na kościach foto
2
smalec rozgrzewamy na patelni dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulę-szklimy, następnie dodajemy łyżkę mąki chwilę smażymy i dodajemy do zupy-zagotowujemy
Krok 2 - kapuśniak na kościach foto
3
gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 5 minut, dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - kapuśniak na kościach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 29.11.2012 20:03
doskonała zupa
Andysz 29.10.2012 14:00
mm lubię taką zupkę;)
kuklik 29.06.2012 18:12
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak