Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki rybno ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 20 dkg
bulion 400 ml
ziemniaki 5-6 szt
marchewka 1 szt
jajko 1 szt
sól, pieprz
natka pietrszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki rybno ziemniaczane

Warzywa umyć. Ziemniaki oraz marchew zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Ugotowane odcedzić i obrać ze skóry. Filety z łososia połamać na drobne kawałki i dodać do składników wraz z pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i utłuc tłuczkiem. Z utłuczonych składników uformować ręcznie kulki i przełożyć do garnka wyłożonego liśćmi białej kapusty. Całość zalać bulionem warzywnym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane składniki wyłożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.03.2012 09:57
extra
Emilia22 27.03.2012 17:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak