Sposób przygotowania

Warzywa umyć. Ziemniaki oraz marchew zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować ze skórą do miękkości. Ugotowane odcedzić i obrać ze skóry. Filety z łososia połamać na drobne kawałki i dodać do składników wraz z pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Wbić do tego jajko, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i utłuc tłuczkiem. Z utłuczonych składników uformować ręcznie kulki i przełożyć do garnka wyłożonego liśćmi białej kapusty. Całość zalać bulionem warzywnym i zagotować na średnim ogniu. Zagotowane składniki wyłożyć na talerz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !