Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki zapiekane z konfiturą i serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
cukier 2 łyżki
ser pleśniowy do dekoracji
woda 1.5 (gotowana)
konfitura żurawinowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki zapiekane z konfiturą i serem pleśniowym

Gruszki obierz ze skórki i przekrój na połóki.Za pomocą łyżki usuń gniazda nasienne,tak,aby powstały pół okrągłe wgłębienia.Włóż gruszki do garnka,zalej je wrzątkiem i dodaj cukier.Gotuj przez ok.10minut.Ugotowane połówki przełóż do naczynia żaroodpornego,nałóż do środka konfiturę z żurawiny i przykryj drobno pokruszonym serem pleśniowym.Naczynie włóż do piekarnika i piecz w 180stopniach przez ok.6-8minut.Podaj z gorącym pieczywem z maśłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak