Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
kurczak w sosie śmietan-ziołow 1 opakowanie
śmietana 12% 200 ml
woda 200 ml
chili
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa
przyprawa gyros
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy na kostki, które przyprawiamy przyprawą gyros i czosnkiem granulowanym.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą foto
2
Smażymy na oliwie z oliwek na złoty kolor. Gdy pierś się usmaży dodajemy opłukaną czerwoną fasolę. Dusimy przez ok. 5 minut.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą foto
3
W tym czasie w naczyniu mieszamy sos śmietanowo-ziołowy z wodą i śmietaną. Wlewamy do kurczaka. Gotujemy.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą foto
4
W trakcie gotowania doprawiamy słodką papryką, chili i ziołami prowansalskimi.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą foto
5
Gotowe.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z czerwoną fasolą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 12.12.2012 21:54
te połączenie kurczaka i fasoli zapowiada się znakomicie
misia53 27.03.2012 20:36
też by mi smakowało
irenka 27.03.2012 20:01
pyszne danie
Bozena4 27.03.2012 15:19
SUPER
owocówka 27.03.2012 12:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak