Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 2 filety
mąka 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście

Kroki postępowania

1
Filety z pangi dzielimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Panga w cieście foto
2
Do naczynia wsypujemy mąkę i wlewamy wodę. Dokładnie mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy. Wyjdzie nam prawie ciasto naleśnikowe. Przyprawiamy je solą i pieprzem. Kawałki filetów delikatnie solimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Osolone filety maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju.
Krok 2 - Panga w cieście foto
3
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Panga w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak