Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona panga z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 filety
warzywa mrożone
folia aluminiowa
oliwa
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona panga z warzywami

Kroki postępowania

1
Filety z pangi opruszamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny z obu stron. Wkładamy na około 15 minut do lodówki.
Krok 1 - Pieczona panga z warzywami foto
2
o tym czasie filety przekładamy na folię aluminiową i smarujemy oliwą z oliwek przy pomocy pędzelka (oczywiście z obu stron). Na wierz filetu kładziemy warzywa takie jak lubimy.
Krok 2 - Pieczona panga z warzywami foto
3
Tak skomponowaną rybę zawijamy w folię aluminiową na zasadzie koperty.
Krok 3 - Pieczona panga z warzywami foto
4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20-25 minut.
Krok 4 - Pieczona panga z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 14.11.2012 11:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak