Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA KURCZAKA MARYNOWANE W WINIE I PIEPRZU CYTRYNOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 kg
wino białe wytrawne 1 litr
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA KURCZAKA MARYNOWANE W WINIE I PIEPRZU CYTRYNOWYM

Wlewamy wino do miski, wsypujemy do niego pieprz i mieszamy. Do zalewy wkładamy udka i marynujemy 24 godziny. Tak przygotowane udka układamy w brytfannie, skrapiamy oliwą i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak