Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony leszcz

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 ryba
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony leszcz

Kroki postępowania

1
Leszcza czyścimy, patroszymy, dzielimy na dzwonki i myjemy. Umyte dzwonki lekko osuszamy ręczniczkami kuchennymi i solimy. Odstawiamy na około 15 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy panierkę, łącząc mąkę z bułką tartą
Krok 1 - Smażony leszcz foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej. Osolone dzwonki leszcza obtaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju do czasu zarumienienia.
Krok 2 - Smażony leszcz foto
3
Usmażoną rybę podajemy z chlebem.
Krok 3 - Smażony leszcz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 18.05.2012 11:17
wygląda smacznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak