Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z rękawa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 3 sztuki
soczysty kurczak z czosnkiem 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z rękawa

Udka z pałką z kurczaka dzielimy na pałki i udka. Wkładamy do woreczka foliowego, który znajduje się w opakowaniu Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Następnie wsypujemy przyprawę i mieszamy tak, aby części kurczaka obtoczyły się w niej. Worek przekładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 60 minut. Po tym czasie rozcinamy worek i pieczemy jeszcze 10 minut. Spowoduje to, że skórka będzie chrupiąca. Z kurczaka wytopi się tłuszcz, którym można polać ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 22.05.2012 16:56
apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak