Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
pomidor 3
olej lniany 3 łyżki
rzeżucha 2 garście
czosnek ząbki 1
bazylia garść liści
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą

Kroki postępowania

1
Pomidory kroimy w kostkę.
Krok 1 - Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą foto
2
Liście bazylii drobno szatkujemy i dodajemy do pomidorów. Wlewamy łyżkę oleju lnianego.
Krok 2 - Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą foto
3
Solimy do smaku i mieszamy.
Krok 3 - Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą foto
4
Bagietkę kroimy w kromki, które następnie podgrzewamy na patelni grillowej. Zarumienione nacieramy z jednej strony ząbkiem czosnku i smarujemy olejem lnianym.
Krok 4 - Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą foto
5
Kładziemy ściętą rzeżuchę.
Krok 5 - Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą foto
6
A na wierzch nakładamy masę pomidorowo-bazyliową. Najlepiej smakuje na jeszcze ciepłych kromkach bagietki. Smacznego.
Krok 6 - Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.12.2012 09:19
ciekawy przepis, w takiej wersji nie jadłam
IKrakowianka 04.12.2012 19:56
rewelacja!
Grażyna13 28.05.2012 12:23
Jaka smakowita :)
Mariusz10 29.03.2012 19:13
super śniadanie
BernadettaP 28.03.2012 12:32
Oj, już dawno nie jadłam bruschetty...
MagdaXXX 27.03.2012 20:15
super
Sroczka 27.03.2012 12:04
Takie śniadanko to marzenie. Bardzo smakowite.
Ewa6274879 27.03.2012 10:59
świetna przekąska!
suzana 27.03.2012 10:03
super
Anna146 27.03.2012 06:57
na włoską nutę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak