Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki.
Wymieszać przyprawy i obsypać nimi żeberka.
Cebulę posiekać, dodać do żeberek i wszystko razem wymieszać.
Owinąć żeberka folią spożywczą i włożyć do lodówki na 12-24 godziny.
Zamarynowane żeberka szybko obsmażyć na oleju i włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki.
Zalać piwem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C.
Piec, aż żeberka się zrumienią, w międzyczasie podlewać piwem.
Naczynie nakryć i dusić do miękkości - na koniec pieczenia ponownie odkryć na kilka minut.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !