Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane wątróbką drobiową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 80 gram
oliwa 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
szczypiorek do dekoracji
sałata zielona kilka liści
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez w tubce do dekoracji
cebula 1/2 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane wątróbką drobiową

Wątróbkę oprószyć mąką i usmażyć na oliwie. Przełożyć na talerzyk.Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną drobniutko cebulkę a następnie połączyć z wątróbką.Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na połówki.Wyjąć żółtka /jedno odłożyć/ i wraz z wątróbką posiekać.Przełożyć do miseczki,dodać majonez,sól,pieprz ,wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać połówki białek,posypać żółtkiem startym na tarce i ułożyć na półmisku z sałatką. Każde jajko ozdobić małym kleksem majonezu , kaparem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 27.03.2012 09:33
piękne zdjęcie
Paweł10 27.03.2012 09:08
świetne te jajka :-)
Agiatis 27.03.2012 07:46
wygląda niczym bukiet weselny - zakochałam się w Twoich zdjęciach;)
msmariusz 26.03.2012 23:41
bardzo pyszna
Ewa6274879 26.03.2012 23:08
pyszna propozycja na święta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak