Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12,5 dag
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
Płatki musli 0,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mleko 0,7 szklanki
sok z dodatkiem cytryny 0,5 szklanki
sok z cytryny 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mleko na budyń 1,5 szklanki
budyń malinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki

Kroki postępowania

1
Na mleku gotujemy budyń. Suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, musli łączymy w jednej miseczce.
Krok 1 - Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki foto
2
W drugiej zaś łączymy składniki mokre: rozpuszczoną wcześniej margarynę, jajko, mleko, sok, sok z cytryny.
Krok 2 - Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki foto
3
Suche składniki łączymy z mokrymi.
Krok 3 - Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki foto
4
Do papilotek wykładamy po 2 łyżeczki ciasta na muffiny, łyżeczkę przestudzonego budyniu.
Krok 4 - Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki foto
5
Budyń przykrywamy łyżeczką ciasta. Muffiny pieczemy przez około 15- 20 minut w temp. 160 stopni.
Krok 5 - Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Cytrynki, czyli cytrynowe muffinki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 12.12.2012 19:55
precyzyjnie opisane i udokumentowany przepis. Ostatnie zdjęcie działa na wyobraźnie :o)
IKrakowianka 31.08.2012 08:54
Wyglądają apetycznie
Iwusia 04.04.2012 23:33
bardzo fajny przepis :]
suzana 27.03.2012 10:04
ciekawe
stokrotka 27.03.2012 09:32
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak