Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczno-pomidorowy z jogurtem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki duży kubek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pomidory suszone kilka szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz czerwony
czosnek 1 ząbek
jajko ugotowane na twardo 5-6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczno-pomidorowy z jogurtem

Jajka obrać, pokroić w kawałki, wrzucić do blendera.
Do jajek dodać jogurt, pastę pomidorową oraz suszone pomidory osączone z oleju.
Doprawić solą morską, czosnkiem i pieprzem.
Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

Podawać do jajek na twardo, sałaty, wędlin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.03.2012 00:14
*** zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak