Sposób przygotowania

Maślankę połączyć w słoiku z sokiem z cytryny i odrobiną startej skórki.
Posolić do smaku, dodać nieco pieprzu i miodu.
Wymieszać i pozostawić na pół godziny.
Na końcu dolać olej, zakręcić i energicznie potrząsać słoikiem, aż powstanie jednolita emulsja.

Aby wzbogacić smak winegretu można dodać wyciśnięty czosnek, posiekany koperek lub zioła prowansalskie.

Podawać do sałaty.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !