Sposób przygotowania

Krok 1 / 9

Natłuścić formę do tarty średnicy 23 cm. Cytryny przed starciem skórki porządnie wyszorować szczoteczką i sparzyć.
Najpierw przygotować ciasto: wymieszać mąkę, cukier i sól w robocie, dodać pokrojone w kostkę masło i znów wymieszać, aż powstanie kruszonka. Wymieszać żółtko z wodą i wlać do reszty. Wymieszać, aż powstanie kula ciasta. Uformować z niej krążek - nieco spłaszczając, owinąć w folię spożywczą i wsadzić do lodówki na minimum 30 minut, choć można do 2 dni.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    motylwe

    cudowne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    rewelacja to ciacho!!!
  • 2
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ja robię tą tartę bez bezy i na zimno
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    pyszniutka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ten krem mnie intryguje :) kwaśny jest czy słodki?
  • 2
    original
    Opublikowano

    borgia

    Mimo wszystko - z całością słodki. Ale to on właśnie przełamuje tę słodycz swoim kwaśnym wymiarem. Sam w sobie dla mnie bardziej kwaśny i z przyjemnością czyszczę garnek z resztek ja.
  • 2
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    wyszła rewelacyjnie//pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z chęcią bym spróbowała.
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    Ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna tarta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Uwielbiam takie słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !