Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju podmaz pokrojone na pol zabki obranego czosnku. Jak sie zarumienia odloz je na osobny talerz. Wrzuc drobno okrojone filty anchovies (jesli lubisz ostrzejsze danie wrzuc drobno pokrojona polowke papryczki chilli) i smaz przez ok.3 minut. Na osobnej patelce podpiecz bulke tarta, az sie zarumieni.
Ugotowany makaron wrzuc do patelni z anchovies. Dodaj bulke tarta, czosnek i spora garsc natki. Dodaj olej ze sloiczka z anchovies. Wymieszaj. Gotowe!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    anchovies nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    anchovies nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    anchovies nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Nie lubię tych filetów i zapachu,który przenika do dań...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    tez nie lubilam anchovies, ale teraz uwazam, ze wzbogacaja walory smakowe potrawy... w takim ukladzie jest wiele potraw, ktore swietnych potraw, ktore umkna ci sprzed nosa...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super!;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    nie jadłam, muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !