Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
szpinak mrożony 400 g
śmietana 18 proc 200 g
czosnek 2-3 ząbki
sól
pieprz
ser biały 100 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Szpinak (zamrożony nie trzeba rozmrażać) włożyć na patelnię z niedużą ilością oleju i smażyć, na wolnym ogniu do jego rozmrożenia. Następnie dodać czosnek wyciśnięty przez praskę,zmielony ser, posolić i popieprzyć, chwilę poddusić. Na końcu dodać śmietanę. Do gotowego sosu dodać makaron i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.09.2013 08:13
lubię takie jedzenie !!
kamyk 30.10.2012 12:57
pyszny obiadek
kanu83 13.04.2012 23:49
uwielbiam
Elżbieta17 11.04.2012 18:08
ciekawe jak smakuje?
Kikiriki 05.04.2012 10:12
często robię :)
ronald88 04.04.2012 11:41
super
kuklik 31.03.2012 14:21
ładna zieleń
bursztynek 29.03.2012 00:21
z twarogiem jeszcze nie próbowałam
teresa18 28.03.2012 17:33
lubię
jeta72 27.03.2012 13:58
pycha
malcik111 27.03.2012 12:56
szpinak jest cool:)
SYLKA 26.03.2012 20:05
lubie dania ze szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak