Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 szt
wino 50 g
przyprawy do smaku
oliwa 100 g
pomidory 3 szt
oliwki 10 szt
cielęcina 1 kg
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcinka

MIęso opłucz,osusz, natrzyj solą pieprzem, roztartym czosnkiem,skrop sokiem z cytryny polej winem odstaw.Mięso wyłóż do formy polej marynatą skrop oliwą podlej wodą piecz około 30 minut. w temp 200 stopni.Następnie obłóż mięso oliwkami i pomidorami skrop oliwą piec jeszcze 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 23.07.2010 07:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak