Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z boczku faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 8 ząbków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
śliwki suszone 10 dkg.
rodzynki 2 łyżki
kasza manna 2 łyżki
cząber 1/2 łyżeczki
woda 6 łyżek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
spirytus 3 łyżki
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z boczku faszerowana

czosnek obrać przecisnąć przez praskę połowę a następnie utrzeć z połową soli i pieprzem,spirytusem,majerankiem i pokruszonymi liśćmi laurowymi,boczek umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i następnie natrzeć przygotowaną marynatą zwinąć w roladę i zawinąć w folię spożywczą wstawić do lodówki na noc następnego dnia śliwki pokroić w paski dodać rodzynki przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek,cząber,pozostałą sól,szczyptę pieprzu i 6 łyżek gorącej wody wszystko dokładnie wymieszać,z lodówki wyjąć przygotowany boczek rozwinąć go i na całości rozłożyć farsz ciasno zwinąć spiąć wykałaczką włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wykałaczkami do dołu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C po 20min.wlać1/2szkl.gorącej wody i piec jaszcze ok.godziny podlewając dość często sosem spod pieczeni.można podawać jako dodatek do obiadu lub na zimno kroić plastry do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 05.04.2012 23:42
dla mnie rewelacja !!!
Rybciia 28.03.2012 17:05
super!!!
Rybciia 28.03.2012 17:05
super!!!
Motorek 27.03.2012 09:57
pycha
Wafelek2601 26.03.2012 22:31
świetne mięsko
IKrakowianka 26.03.2012 20:59
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak