Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z orzeszkami Pini i czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 główki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 cytrusa
olej sezamowy 1 łyżeczka
orzeszki pin 1 łyżka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z orzeszkami Pini i czosnkiem niedźwiedzim

Dziś lekko podziębiona i osłabiona , przyszykowałam tę szybką kombinowana surówkę z tego co było pod ręka i wyszła wyśmienicie.

Jedna czwartą selera obieramy dokładnie ze skórki i okrawamy z zeschniętej warstwy, trzemy na tarce na drobnych oczkach.Przekładamy do miski, Dodajemy sok z cytryny i pieprz. Kropimy olejem sezamowym i dokładnie mieszamy.
Posypujemy orzeszkami Pini i czosnkiem niedźwiedzim.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.09.2012 17:30
pyszny przepis
Natasza Edyta 14.05.2012 20:22
Muszę koniecznie zakupić czosnek niedźwiedzi !
Małgorzata106 08.05.2012 20:50
super
Wojt@s
Wojt@s 31.03.2012 21:06
extra
caralajna 28.03.2012 22:37
uwielbiam seler, w takim wydaniu na pewno jest smaczny
Cynowa_Beata 27.03.2012 07:57
Zwykły za bardzo zdominuje smak ;) Więcej o tej przyprawie znajdziecie w moim nowym wpisie na blogu http://www.doradcasmaku.pl/blog/5569/wpis/1381/czosnek-niedzwiedzi-zwiastun-wiosny.html
cris04 26.03.2012 23:18
Wszystko mam pod ręką z wyjątkiem czosnku niedźwiedziego,a może tak zwykły?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak