Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z twarożkiem, żurawiną i jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
ser biały 350 g
jabłka 4
cukier 4 łyżki
rodzynki 6 łyżek
tłuszcz do formy
konfitura żurawinowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z twarożkiem, żurawiną i jabłkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z żurawiną i rodzynkami. Ser biały kruszymy i mieszamy z ugotowanym makaronem i cukrem. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, przekładamy do niego połowę sera, smarujemy masą jabłkową i przykrywamy resztą sera. Całość posypujemy rodzynkami i ewentualnie posypujemy odrobiną cukru. Zapiekamy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.07.2012 11:13
mniam, ale bym sobie zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak