Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 200 g
pierś z indyka 1
przyprawa do kebaba szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa
groszek konserwowy 1 puszka
natka pietruszki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem z indyka

Na początek do garnka wlać wodę osolić i wrzucić makaron , gotować aż będzie miękki w tym czasie mięso z indyka umyć i pokroić na małe kawałki a następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelni przyprawić przyprawą do kebaba, pieprzem , solą i smażyć aż się zrumieni .Z puszek odsączyć zalewę . Gdy makaron się ugotuję wyłożyć na talerz , dodać do niego usmażone mięso , groszek i fasolę , Udekorować posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak