Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z indyka z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z gęsi 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
jajko 2
oliwa
borowiki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z indyka z pieczarkami

Na początek piersi z indyka umyć , , ubić na płasko. Borowiki wyjąc ze słoika i drobno posiekać , a następnie wykładać na środek roztłuczonych piersi . Następnie zawinąć w rulonik , obtoczyć w roztrzepanym jajku przyprawionym pieprzem i solą , bułce tartej (gdy by się rozwijamy można zawinąć w nić bawełnianą . Następnie ruloniki wykładamy na rozgrzaną oliwę na patelni i smażymy z każdej strony aż się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.07.2012 19:28
cos pzrepyszniutkiego
ronald88 07.04.2012 17:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak