Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
mąka 2-3 szklanki
sól 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy mąkę.
Krok 1 - Kluski ziemniaczane foto
2
Mieszamy aż powstanie gęsta, lepka masa. Jeśli będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze mąki.
Krok 2 - Kluski ziemniaczane foto
3
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól i gotujemy. Masę wykładamy na deskę i odcinamy łyżką kluski wprost do gotującej się w garnku wody.
Krok 3 - Kluski ziemniaczane foto
4
Kluski gotujemy jeszcze chwilę. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 4 - Kluski ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.10.2012 20:56
super
monisia8585 15.10.2012 09:11
takie kluseczki moga byc dodatkiem do zupy :)
fijolek91 31.07.2012 16:39
moje ulubione:)
Mati3 27.05.2012 19:55
ekstra:)
Grazyna0211 22.05.2012 10:11
pyszne danie
kamyk 16.05.2012 10:24
super
Aneta41 10.05.2012 19:43
pycha
Justyna37 16.04.2012 13:24
mnaim
paula99926 07.04.2012 22:02
zgadzam się z Joanną :) pychotka!
Joanna83 26.03.2012 18:51
I do takich kluseczek boczuś wędzony podsmażony z cebulką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak