Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowo-jagodowe lody

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 gram
jagody 1/2 szklanki
cukier puder 3 łyżki
rum 15 ml
czekolada 1/3 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo-jagodowe lody

Jagody dobrze umyć i zmiksować z 3 łyżkami cukru pudru.Po zmiksowaniu przetrzeć przez sito.Ponownie zmiksować z naturalnym jogurtem.Po zmiksowaniu masę przełożyć do kubeczków po jogurcie(ja korzystam z pucharków po jogurcie pierocie,wyglądają w takich kubeczkach ładnie) i zamrozić.Po zamrożeniu po wierzchu polewamy odrobiną rumu i posypujemy wiórkami startej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.02.2014 06:34
na pewno pyszne
Ada-Gaba 10.06.2013 13:25
ale pyszności
AURELKA 27.12.2012 18:41
pyszne
jeta72 25.05.2012 11:16
to coś dla mnie :-)
Norgiusz 17.05.2012 07:41
fajne
fictor123 23.04.2012 08:24
smaczne
Robert10 22.04.2012 18:49
świetne
Aneta41 19.04.2012 16:33
mmmmmm pychota - szkoda ze jestem na diecie:(
Katarzyna56 11.04.2012 11:45
super musze sprobowac
Anna69 10.04.2012 11:29
Pychotka ;)
olkaaa 27.03.2012 07:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak