Sposób przygotowania

Karkówkę dzielimy na 4 porcje. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, posypujemy pieprzem ziołowym, Kucharkiem, oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do głębokiej patelni z dwoma łyżkami tłuszczu pozostałego po smażeniu mięsa. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy gorącą wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodajemy pomidory, kostkę mięsną i dusimy jeszcze około 40 minut. Zaciągamy zimną wodą wymieszaną z 2 łyżkami mąki i odrobiną gorącego sosu. Dodajemy tymianek i dusimy jeszcze 7 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wioletta6

    dziś gotowałam jest cudna smak i ten aromat mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !