Sposób przygotowania

1. W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy oliwę, zmniejszmy ogień i dodajemy cebule pokrojone w półplasterki. Smażymy przez około 10 minut – powinna być miękka i brązowa. Następnie zwiększamy ogień, oddajemy mięso pokrojone w cienkie paski, pieczarki pokrojone w plasterki i paprykę w proszku. Całość smażymy przez 5 minut intensywnie mieszając.
2. Do rondla dodajemy przecier pomidorowy oraz gorący bulion. Zmniejszamy ogień i dusimy potrawę pod przykryciem przez 10 minut mieszając od czasu do czasu.
3. Zdejmujemy potrawę z ognia, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczna potrawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    musi być pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszność
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    apetycznie wygląda tylko nie spotkałam się ze słodką wędzoną papryką
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    @Bernadeta Wędzoną paprykę można kupić np. w sklepach "Kuchnie Świata" a wygląda tak jak tutaj http://www.polska-gotuje.pl/produkt/wedzona-papryka-2

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !