Sposób przygotowania

Z podanych składników(ziemniaki, mąka, jajko, sól) zagniatamy ciasto. Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem masła i szczypty soli. Ser feta, biały i żółty kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy do niej ser biały i razem jeszcze chwilę smażymy. Zioła rwiemy na mniejsze kawałki. Ugotowaną kaszę łączymy z usmażoną cebulką, serami, ziołami, przyprawiamy (pamiętając o tym, że ser feta jest słony dlatego stopniowo dodajemy Kucharek).
Ciasto rozwałkowujemy dość grubo, szklanką wykrawamy krążki, napełniamy farszem i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię nadzienia z gryczaną...
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jakie bogate w środku, bardzo zachęcające.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszności
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wyśmienite warto takie zrobic
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    genialne ,musze zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !