Sposób przygotowania

Jeden duży filet dorsza lub mintaja układamy na talerzu. Kropimy solidnie sokiem z cytryny, delikatnie solimy solą, pieprzymy pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na paelni teflonowej z dodatkiem oliwy z oliwek w czasie około 6-10 minut. Polecam jednak częściej grillować lub zapiekać w folii w piekarniku.Doprawiać według swoich preferencji smakowych. Dwa duże ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Podajemy z filetem. Dodatkowo jemy surówkę z kapusty kiszonej i popijamy sokiem wielowarzywnym lub pomidorowym np.marki Tymbark.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super zestaw obiadowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tak, zgadzam się.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !