Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oryginalna czekolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1 szklanka
margaryna kostka 1/2 kostki
kakao 5 łyżeczek
woda letnia 1/4 szklanki
cukier 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: oryginalna czekolada

Do dużego rondelka wrzucić kolejno margarynę, cukier oraz 1/4 szklanki wody. Całość należy przegotować i ostudzić.Następnie należy dodać stopniowo po łyżeczce raz mleka w proszku a raz kakao aż do wykorzystania składników. Całość wymieszać dokładnie.Można dodać posiekane włoskie orzechy. Wylać najlepiej do jakiejś formy i studzić w lodówce aż do stężenia ok 2 godzin.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haffka 31.07.2012 19:19
oryginalna
gusia1000 14.05.2012 15:09
Warto ją robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak