Sposób przygotowania

Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy wzdłuż (ale nie do końca), rozbijamy tłuczkiem. Mięso posypujemy Kucharkiem, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Marchewki rozdrabniamy widelcem, dodajemy ser żółty, pokrojone w plasterki oliwki i listki oregano, mieszamy. Na mięso wykładamy masę z marchewki, zwijamy w rulon, końcówki spinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (wykałaczkami do spodu), podlewamy niewielką ilością rosołu, wrzucamy kilka oliwek w całości. Mięso posypujemy pieprzem ziołowym i tymiankiem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 80 minut.
Upieczone mięso kroimy na porcje, podajemy polane powstałym z pieczenia sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    pięknie wyglądają. Uwielbiam schab:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo ale to bardzo apetyczne danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    aż mi w brzuchu zaburczało ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    rewelacyjne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !