Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki schabowe z marchewką, serem i oliwkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
marchewka ugotowana 3
czarne oliwki 8
oregano świeże
przyprawa do potraw Kucharek
rosół
wykałaczki
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki schabowe z marchewką, serem i oliwkami

Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy wzdłuż (ale nie do końca), rozbijamy tłuczkiem. Mięso posypujemy Kucharkiem, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Marchewki rozdrabniamy widelcem, dodajemy ser żółty, pokrojone w plasterki oliwki i listki oregano, mieszamy. Na mięso wykładamy masę z marchewki, zwijamy w rulon, końcówki spinamy wykałaczkami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego (wykałaczkami do spodu), podlewamy niewielką ilością rosołu, wrzucamy kilka oliwek w całości. Mięso posypujemy pieprzem ziołowym i tymiankiem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 80 minut.
Upieczone mięso kroimy na porcje, podajemy polane powstałym z pieczenia sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 24.06.2012 21:15
rewelacyjne danie
Mienta 14.06.2012 11:50
aż mi w brzuchu zaburczało ;)
emeslive 19.05.2012 21:48
Bardzo ale to bardzo apetyczne danie!
Piotr24 05.04.2012 22:38
pięknie wyglądają. Uwielbiam schab:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak