Sposób przygotowania

Wiśnie odsączamy z kompotu i zalewamy alkoholem, odstawiamy na 1 dzień. Gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka smarujemy nią boki i dno foremek silikonowych. Schładzamy. Czekoladę nugatowa topimy w kąpieli wodnej i smarujemy nią powstałe skorupki również po bokach i na dnie.Wstawiamy do lodówki, czy zamrażalnika. Z marcepanu lepimy 15 kuleczek, takich by zmieściły się w wiśni. Każdą wiśnie nadziewamy marcepanem i wkładamy w foremki. Zalewamy pozostałą czekoladą nugatową. Wstawiamy do lodówki lub zamrażalnika do całkowitego zastygnięcia. Po tym czasie wykładamy z foremek i gotowe.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    wyglądają zupełnie jak kupne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !