Sposób przygotowania

Rodzynki zalewamy winem i odstawiamy, by zmiękły. Wszystkie bakalie siekamy w drobną kostkę i mieszamy z rodzynkami. Dodajemy żółtko i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.Białko ubijamy na sztywna piane i mieszamy z bakaliami delikatnie. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy w 5 cm pasy. Na połowie każdego pasa układamy nadzienie, pozostawiając trochę wolnego brzegu do sklejenia i składamy do góry, sklejając dokładnie brzegi , zwilżając je wodą. Układamy na blasze wyłożonej papierem o pieczenia i smarujemy z wierzchu rozmąconym z wodą zółtkiem. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda smakowicie
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    smaczne :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    swietny pomysl na farancuskie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !