Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z polędwiczki z jajkiem i serkiem z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
twaróg 10 dag
koperek
chrzan 1 łyzeczka
majonez 1 łyzka
por
polędwica 15 szynka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z polędwiczki z jajkiem i serkiem z koperkiem

Jajka gotujemy na twardo przecinamy na pół wyciągamy zółtka .Żółtka ucieramy z twarożkiem ,majonezem i chrzanem,doprawiamy sola i dodajemy posiekany koperek . Do miejsca po żółtkach wkładamy farsz .Jako układamy na szynce dajemy na wierzch łyżeczkę farszu .Takie jajko zawijamy w szynkę lub polędwiczkę wędzoną . Zawiązujemy kawałkiem cieniutkiego pora .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak