Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
kurczak (około 1kg) 1 szt
cebula 2 szt
marchew 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od przygotowania farszu. Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. obieramy mięso z kości i mielimy. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy obraną i startą marchewkę. Wszystko razem dusimy, dodajemy mięso i wszystko doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego foto
2
Ciasto francuskie rozwijamy. Farsz rozkładamy na brzegu ciasta i zwijamy w rulon. Odcinamy ciasto i kroimy rulon z farszem na 3 części. Z pozostałym ciastem postępujemy analogicznie.
Krok 2 - Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego foto
3
Paszteciki pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez około 20 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego!
Krok 3 - Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.07.2012 07:29
ależ smaczne
Elżbieta17 27.03.2012 16:24
mniejsza o nazwę, ważne , że wyglądają przepysznie:)
ziutula
ziutula 26.03.2012 19:10
może ko kurczaki francuskie?...hehe...jak zwał tak zwał, byle dobre do barszczu...
Joanna83 26.03.2012 19:04
Paszteciki drobiowe z mięsa francuskiego? Chyba miało być z ciasta :) Są świetne.Też robię w cieście francuskim.Takie najbardziej mi smakują.
agnieszka137 26.03.2012 16:35
świetne paszteciki !!!
Cukiereczek13 26.03.2012 09:46
Pyszne :) chyba zrobię takie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak