Sposób przygotowania

Mięso gotujemy w bulionie z warzywami do miękkości. Studzimy i mielimy rozdrabniaczu lub miksujemy blenderem Triblade razem z warzywami. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy drożdże, sól, pieprz oraz śmietanę. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy do mąki. Składniki mieszamy i wyrabiamy ręcznie ciasto. Odstawiamy w misce pod przykryciem na 1 godzinę. Jeśli ciasto w trakcie wyrabiania będzie zbyt suche można dodać nieco ciepłego mleka. Ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy. Wykrajamy prostokąty, na które nakładamy farsz. Zawijamy i tniemy na małe zawijaski, około 2 cm. Zapiekamy w 180 C aż się przyrumienią.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    pysznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    wspaniałosc
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika79

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !