Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy olej i sól i drożdże oraz dodajemy po 1 łyżce ciepłej wody. Tyle aby ciasto było zbite, ale dobrze się wyrabiało. Jeśli będzie się kleić to należy dosypać odrobinę mąki. Wyrabiamy ciasto aż będzie miękkie i elastyczne i wkładamy do miski pod przykryciem na 30 minut. Po tym czasie z ciasta formujemy prostokąt i smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawa propozycja na słodki obiad:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    pizza na słodko ! świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !