Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w słodkim sosie chilli

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 150 g
cytryna 1 szt
Słodkiego sosu chilli 2 lyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w słodkim sosie chilli

Łososia myjemy, osuszamy i solimy. Skrapiamy sokiem z cytryny i kroimy na mniejsze porcje. Każdy kawałek układamy na wyciętym papierze do pieczenia i porcje łososia smarujemy silikonowym pędzelkiem sosem chilli ( ilość sosu to kwestia smaku i wyboru). Rybę odstawiamy na 15 minut i każdy kawałek zwijamy szczelnie papierem. Zapiekamy w temperaturze 180 C około 15-20 minut.

Łososia podałam z pieczonymi pomidorkami i razowym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 04.04.2012 08:18
fajne
treonina 26.03.2012 10:23
brzmi zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak