Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod porowo-serową pierzynką z czarnymi oliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
oliwki czarne 10 sztuk
śmietana 170 g
por (biała część) 1/3
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
tłuszcz do formy
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod porowo-serową pierzynką z czarnymi oliwkami

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do delikatnie wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Posypujemy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora i oliwki kroimy w plasterki, wszystko łączymy ze śmietaną, przyprawiamy Kucharkiem, mieszamy. Gotową masę wykładamy na mięso. Zapiekamy pod przykryciem w 180 st. C przez 45 minut, następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak