Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-aroniowe knedle z migdałami, rodzynkami i miętą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 650 g
mąka 2 szklanki
jajko
truskawki 100 g
aronia 1/2 szklanki
mięta świeża siekana 30 listków
migdały 60 sztuk
rodzynki 1 szklanka
mąka
sól szczypta
cukier 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-aroniowe knedle z migdałami, rodzynkami i miętą

Twaróg rozcieramy łyżką, truskawki i aronię rozdrabniamy blenderem, łączymy razem. Dodajemy mąkę, jajko, cukier i szczyptę soli i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto serowo-aroniowe partiami przekładamy na posypaną mąką stolnicę, rolujemy w wałek grubości około 4 cm, następnie kroimy go na kawałki co 4 cm. Każdy rozpłaszczamy ręką, nakładamy na nie po 2 migdały, łyżeczkę rodzynek i po listku mięty, zlepiamy jak pierogi, formujemy kule, obtaczamy w mące i przekładamy na posypaną mąką deskę. Gotowe knedle gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut od wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.06.2016 22:16
ale pysznosci
Anna133 08.09.2013 15:07
słów brak tak cudownie
Renia1 25.02.2013 13:24
świetne połączenie rożnych smakow, prezentują się kusząco!
czekoladka_m 23.05.2012 08:43
Po prostu genialne, świetny miks, koniecznie do wypróbowania!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak