Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe paluchy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki tzw hotdogówki 4
masło 3 łyżki
czosnek ząbki 5
majeranek 1 łyzeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe paluchy

Kroki postępowania

1
Do miseczki wkładamy maslo,dodajemy rozgnieciony czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 1 - Czosnkowe paluchy foto
2
Bułki nacinamy w poprzek tak jak na załączonym zdjęciu.
Krok 2 - Czosnkowe paluchy foto
3
W rozcięte miejsca nakładamy przygotowane wcześniej masło.
Krok 3 - Czosnkowe paluchy foto
4
tak przygotowane paluchy wkładamy na 20 minut do piekarnika i pieczemy je w temp 190*. Najlepiej smakują gorące, ale wystygnięte też są dobre
Krok 4 - Czosnkowe paluchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 25.04.2012 22:06
pycha
zdzislawa2 10.04.2012 17:13
świetne
MAR3STA 31.03.2012 18:02
pyszne bułeczki
BernadettaP 25.03.2012 21:09
Moja ulubiona bagietka !
ben-ka 25.03.2012 20:28
świetny pomysł!!!:)
sylwia / sytofala 25.03.2012 20:13
smakowitości, lubię takie z czosnkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak