Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 2 sztuki
mąka 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
ogórek kiszony 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Pieczarki i cebulę kroimy, cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone pieczarki. Podsmażamy aż puszczą sok, solimy i pieprzymy. Całość zalewamy wodą tak by pieczarki były przykryte, dodajemy ogórka i dusimy na małym ogniu. Gdy pieczarki będą miękkie zagęszczamy go mąką i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 02.09.2012 11:46
ciekawe połączenie:)
Ania67 22.06.2012 18:57
Taki sosik to cos pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak